25 Haziran 2008 Çarşamba

15. Siirt Pazarı / Kadın Pazarını gezin ve Büryan Kebabı yiyin

Zeyrek-Fatih arasında Kadın Pazarı ya da Et Pazarı olan bir alan var. Çarşıda daha çok Siirt yöresinden gelmiş ürünler satılıyor. Satılan ürünler arasında. Pervari’nin meşhur karakovan balı, Van’ın otlu peyniri, sumak, menengiç, bıttım sabunu, keledoş yemeği yapılan akpancar otu ve heliz otu, kavun-karpuz çekirdeği, Suriye’den gelen Ceylan çayı , tandır ekmeği, cevizli sucuk, severkitel denilen içli köfte bulguru, nar ekşisi, patlıcan kurusu, kesme, fıstık, muska, badem, makaşa denilen kırık nohut, reyhan, gilgil, kara üzüm, meşhur Siirt battaniyeleri ve namazlıkları var.

Bunları gezip yemek mekanımızı ve yemeğimizi belirliyoruz. İsmet Bahçevan Sofrası: Büryan Kebabı ve Perde Pilavı şiddetle tavsiye ederiz.

Edit: Efendim siirt pazarı 2009 yılında belediye müdahalesi ile dışarıda satılan şırdan ve işkembelerin dükkanlara sokulması ve tüm kebapçılara takılan standart branda ve kebapçı önlerine konulan tahta masalar ile hafta sonları kalabalık bir yemek yeri haline geldi. vedat milor da gittikten ve sur kebapta sur tatlısı yedikten sonra daha da populer oldu. Ben de tavsiyelerime Sur Kebap'taki Sur Tatlısını eklemeliyim. İrmik içerisinde nefis dondurma olan nefis bir tatlı.

Hiç yorum yok: